Over

Fred Schoorl is veelzijdig. Naast zijn directeurschap bij de Koninklijke BNA (architecten) is hij al jaren een ervaren moderator, dagvoorzitter, columnist, publicist, spreker en strategisch adviseur. Vooral op het terrein van cultuur en erfgoed, natuur en landschap, duurzame ontwikkeling en ook architectuur en gebiedsontwikkeling is hij nationaal en internationaal actief. Met kennis van inhoud, gezag, humor en energie weet hij partijen te confronteren en zalen tot leven te brengen. Hij werkte als zelfstandig ondernemer, ambtenaar bij OCenW en als directeur bij o.a. het Nirov en Ymere. Hij staat verder bekend als de initiator en ‘architect’ van het project Belvedere. In de afgelopen jaren was hij initiatiefnemer voor veel verschillende projecten en programma’s, zowel in de werk- als privésfeer. Momenteel  werkt hij bij de BNA, die onder zijn impuls zich ontwikkelde van een beroepsvereniging tot een eigentijdse branchevereniging. Voor dat proces kreeg hij met de BNA uit handen van een deskundige jury de zogenaamde DNA Award als ‘game changer’ voor de branche.

  • Spreken en modereren: Fred is een veelgevraagd tweetalige moderator, die met grote regelmaat grote en kleine congressen, symposia en bijeenkomsten leidt. Hij is ook regelmatig op radio en TV te horen of te zien vanuit de BNA
  • Media: Cobouw, Website BNA, Gebiedsontwikkeling.nu en via de BNA in Volkskrant, NRC, Trouw en Telegraaf.
  • Publicaties: naast een tweetal artikelen over toekomstscenarios voor architecten en bouw (2012 en 2017), leverde Fred bijdragen aan diverse boeken en bundels. Hij schreef een reisverslag Architectuurreis San Francisco Bay Area (2014) .Een eigen publicatie was onder meer een selectie uit columns en essays over fietsen, natuur, filosofie en reizen (met voorwoord van Bert Wagendorp) onder de titel Kruistocht in Wielerbroek (via bol.com).