Hier Gebeurt Het: de podcast!

Voor een enthousiast consortium, getiteld Hier Gebeurt Het, was ik in voorjaar 2021 – coronatijd! – de host voor een reeks van vijf podcasts over ‘stadmaken’. Het is een wervelende reeks gesprekken geworden, met beleidsmakers, deskundigen, architecten en vooral een groep gepassioneerde, ondernemende initiatiefnemers. Van Buiksloterham en de Bijlmer, tot in Zanzibar. Luistervoer, voor iedereen die begaan is met een leefbare, gezonde en inclusieve stad. En met mensen die de stad máken! Je kunt de podcasts hier luisteren: https://hiergebeurthet.nl/Podcast

Van 29 oktober tot 21 november is er een manifestatie in de Amstelkerk.

 

Hier Gebeurt Het, de podcast over mensen die zélf de stad maken. Over initiatieven en experimenten. Over successen en mislukkingen. Over idealen, teleurstelling, steun en tegenwerking, over geld en gemeente. Maar vooral: over dat het anders kán: spontaan, experimenteel, maar vooral samen. Het Gebeurt, hier en nu, in Amsterdam. De spontane stad bestaat, maar niet zo maar.

Luister hier de vijf podasts:

podcast 1: Hier Gebeurt Het…Samen!

Over Buiksloterham en de succesvolle experimenten met Schoon Schip en De Ceuvel

podcast 2:  Hier Gebeurt Het….Opnieuw!

Over de kracht van erfgoed bij binnenstedelijke initiatieven, zoals Huis De Pinto en Foelidwarsstraat. Hoe stedelijke accupunctuur wordt bedreven door het benutten van monumentale kansen.

podcast 3: Hier Gebeurt Het…Verhalend!

Over hoe verhalen diepere betekenis kunnen geven aan stedelijke ontwikkeling: van Zuid-Oost Amsterdam (Kempering Garage) tot in Zanzibar, waar zelfs een methodiek werd ontwikkeld.

podcast 4: Hier Gebeurt Het…In de Vrije Ruimte!

Over hoe loslaten van plan- en regeldwang, het geven van vrije ruimte leidt tot experimenten die de stad op een verfrissende manier activeren. Zo werd ADM-gen opnieuw actief op De Slibvelden in Amsterdam Noord, en leverde NoordOogst een wonderlijk, maar vruchtbaar en duurzaam geheel op.

podcast 5: Hier Gebeurt Het…Ondergronds!

Over het belang van biodiversiteit voor de stad van de toekomst en hoe belangrijk ondergrond en bovenkant van de stad zijn om dit te bereiken. Met Het Dak van de stad, groene bedrijventerreinen en nog meer. Zelfs een ‘integrale methode’ die in 2021 in Seoul internationaal wordt gepresenteerd.

Kom naar de manifestatie van 29 oktober tot 21 november 2021 in de Amstelkerk

Labels:, , , , , , ,